OMG OMG :(

mååste ba sätta in den här för FUUUCK HELLER JA BRYR MEJ !! .. :'(Det är onsdag kväll, en av de allra sista dagarna av sommarlovet. John ska börja skolan på måndag, åttonde klass. Han bor i Kungälv med sina föräldrar. Fadern är invandrare från Tjeckoslovakien. Johns stora intresse är kanot, och i juli har han varit i Oxelösund och tävlat i ungdoms-SM och fått bronsmedalj.

Innan sommarlovet är slut har John och en kamrat beslutat att tälta ute vid Ingetorpssjön, ett populärt tillhåll för traktens ungdomar. Johns mor skjutsar dem ut och hon känner sig lite orolig. Sjön ligger åtta kilometer från hemmet. Pojkarna tycker hon är sjåpig. Det är ju så pojkar tycker om oroliga mammor. När hon släppt av dem följer de stigen till klippudden vid den södra änden av sjön.
Det är där de ska campa.

Det är någon gång mellan åtta och nio på kvällen. Pojkarna reser tältet och tänder sedan en eld vid stranden. De ska grilla korv.
Ingen av dem vet att det här är John sista kväll i livet. De sitter och pratar och har roligt. Vad pratar de om? Sommaren som gått? Musik? Kanot? Flickor? Mopeder? Skolan som ska börja?

Mordet
Det är elden som lockar till sig Johns mördare.
Fyra ungdomar, två artonåringar, en sjuttonåring och en femtonåring, alla skinnhuvuden och nazister, har också sökt sig till sjön, till en annan udde.
De har laddat upp rejält med öl och sprit. De skriker över till John och hans kamrat, men får inget svar. De beslutar sig för att se efter vilka som är borta vid elden. Kanske kan det bli en rolig kväll. Där kan ju finnas någon att bråka med.

Femtonåringen sänds iväg som spanare. Han blir förtjust: en av pojkarna vid elden är John Hron, en pojke han inte gillar. Han har under läsåret bråkat med John och mobbat och slagit honom i skolan, till och med hotat att döda honom. I skolan går han under namnet Rambo.

Ingen kan säga varför han bråkat med John, kanske beror det på att han, till skillnad från andra elever, inte varit tillräckligt undergiven. John är visserligen lång, över 180 cm, och kraftig, nästan 70 kg, men nu har Rambo uppbackning.

Femtonåringen återvänder till sina kamrater och meddelar att han hittat en tönt och idioten Hron vid elden. Han vill att alla ska följa med och ge John stryk, ja, han föreslår till och med att man ska slå ihjäl honom.

De andra vill dricka ett tag till, och det kan de lugnt göra. Stigen från pojkarnas tältplats tillbaka till vägen går nämligen förbi den plats där de just nu sitter och dricker. Mellan halv elva och elva klampar alla fyra in hos John och hans kamrat.
Misshandeln inleds omedelbart. En av artonåringarna kastar en flaska i huvudet på John, och börjar slå och sparka på honom. Han faller omkull.

John ska säga att han älskar nazister. Han vägrar och får stryk tills han gör som han är tillsagd. Han får mer sparkar ändå, kanske för att han tidigare uppenbarligen ljugit och sagt att han inte gillar nazister.

Femtonåringen tar vid och ger John flera sparkar, varav en mycket hård träffar John i bakhuvudet. Vid det här laget är John skräckslagen. Åtminstone tre i gänget attackerar honom, ofta utan någon som helst förvarning, också bakifrån. Hans ögon är enligt en av de åtalade vidöppna som klot, och han kan inte fokusera sin blick. Den irrar oupphörligt fram och tillbaka.

Han darrar och sitter till slut på huk med huvudet i sina händer för att i möjligaste mån skydda sig mot mer sparkar och slag. Det hindrar inte att han får mer. Han får en våldsam hoppspark, sparkar i sidan och mot huvudet. Gång på gång faller han omkull av de våldsamma sparkarna. Någon slår honom med brinnande ved i nacken. Någon knuffar omkull honom i elden. De tänder eld på pojkarnas tält. De stjäl och förstör deras saker. John och kamraten ber att få gå hem, men det får de inte. I stället fortsätter man att misshandla John med sparkar och slag. Till slut blir han liggande. Hans ansikte är blodigt och svullet.

Bilden av vad som händer under de ohyggliga timmarna är oklar. Mördarna minns inte, eller vill inte minnas, så mycket under polisförhöret. De skyller på varandra.
Ibland gör de uppehåll i tortyren. De ber hycklande om ursäkt, säger att sparkar och slag varit misstag, bjuder John på öl och anslår försonliga tongångar. Ingenting tycks dock kunna hejda nya utbrott av våld. Det räcker inte att John mot allt vad han tror på har sagt att han gillar nazister. Han måste ha mer stryk ändå. Det är katternas lek med råttan, och de njuter av hans ångest och rädsla. Det är en berusande känsla för dem att så totalt ha en pojke som skakar av skräck i sitt våld.

Efter en sista uppblossande misshandel kastar de honom i sjön.
John kvicknar till och simmar utåt. Han har ont, han är omtöcknad och rädd, men han är en duktig simmare. Ganska snart upptäcker skinnhuvudena att det inte var så bra att kasta i John. De kan ju inte slå honom. De skriker åt honom, kräver att han ska komma tillbaka, men han svarar inte, håller sig kvar ute på sjön i en kvart. Någon kommer på att tvinga kamraten att ropa att han kommer att få stryk i Johns ställe om han inte återvänder. Livrädd som han är gör han så. Han ropar på John och vädjar att han ska komma tillbaka, och John svarar på hans rop.

Uppgifterna om vad som nu händer är osäkra, och klaras aldrig riktigt ut under polisförhören. Det enda man vet är att en av artonåringarna och sjuttonåringen nu går och att de tar Johns vettskrämde kamrat med sig.

Det är just i det ögonblicket John fattar ett ödesdigert beslut: han vänder åter in mot land. Är det av oro för kamraten? Tror han att alla kommer att gå, eller tror han att bödlarna inte ska slå honom mer? Han har ont och han är rädd, men han förstår inte vidden av det hat hans bödlar känner. Han är bara fjorton år.

Vi kan inte veta hur John tänker i det ögonblick han börjar simma in mot stranden, men hans beslut får ohyggliga konsekvenser för honom.
Femtonåringen och en av artonåringarna står och väntar. Det är de två som varit mest aktiva under misshandeln, och de har hat kvar så det räcker. Misshandeln tar fart med ny målmedvetenhet och effektivitet, och nu finns ingen flykt. Ett knytnävsslag mot ansiktet fäller John till marken. Han ramlar baklänges, och slår i huvudet i klippan. Han släpas över till en gräsplätt. De båda mördarna vill göra det bekvämt för sig när de ska sparka honom. Hårda, hårda sparkar träffar hans huvud, men han värjer sig nu inte längre med sina armar.

Bödlarna ser att John rör sig, men han skriker inte, han bara vrider sig i plågor, mumlar något de inte kan förstå. Nu är katt- och råttaleken slut. Det roliga är över. Mördarna är nöjda och lyfter, släpar och rullar John till strandkanten och sparkar i honom. Strax innan han ramlar i hör de honom åter mumla någonting.

Den här gången märker John knappast att han är i vattnet. Han drunknar och sjunker sakta mot sjöns botten. De båda mördarna står kvar och rullar en cigarett. Ingen av dem lyfter ett finger fastän de förstår att John håller på att dö.

Mördarna vänder ryggen åt den fruktansvärda scenen och ansluter sig till de andra. En av dem berättar att John sjönk som en sten, när de kastade i honom andra gången. Bödlarna drar sig hemåt och lägger sig. Johns kamrat får lift med en bil, kommer hem och slår larm.
Bara några timmar efter att Johns mor skjutsat ut honom till Ingetorpssjön ligger han död på sjöns botten, misshandlad till oigenkännlighet.

Mordet skedde 1995 ( augusti ) och i Januari 2001 släpptes den av mördarna som fått längst straff. Han är idag 27 år och en fri man. Straffet för honom var 8 år (släpptes fri efter 6 år) och för de tre andra blev det 10 månader, 4 månader och en frikändes helt.

1998 skändades Johns grav, någon drog loss gravstenen med hjälp av linor och en bil. Sedan sparkades lyktor och blommor sönder. Någon bestämde sig för att föräldrarna inte lidit nog.

Kopiera och sätt in på din blogg, visa att du bryr dig.
Stoppa våldet !

18:01

shulululu alla människor ! <3
hur mår ni ? asså en sak som hände va att igår så skrev jag typ värsta långa blogg inlägget jag skojjar inet dt va verkligen jäätte jätte jätte låååångt, sen så la ja dit bilder å så sen så trycker på förhandsgranska (stavning?) för att se hur d såg ut innan man publicera å såklart mst ngt gå fel hela inlägget försvann med all text å alla bilder å allt , ja blev skit arg så stängde hela bloggen å gick ut hahahha (a) men ska försöka skriva om dt ja skrev haha..
dom senaste dagarna har hänt ganska mycket jag va på the voice ' 08 : ja va där me elise sammi raman ollie awoo å massa andra, vi kom dit sen så gick vi å åt i burger king, sen så gick vi tbx ti kungsträd gården där själva the voice va , vi klämde oss in i folkmassan, sen så stog vi där å vänta asså skit jobbigt me alla jävla efterblivna folk som puttades fram å tbx, så ja gick ut i början sen ställde ja mej me awoo elise å raman typ under en skärm sen försvann elise å awo sen så hitta ja å raman inte dom sen hjälpte awoos kompis oss fram haha kevin hette han typ(a) iaf sen kom sammi å dom sen gick vi fram å alla efterblivna ungar fortsatte att puttas asså ohhhh bajs i deras mun ^^ , men iaf ja va där typ ti halv tio sen åkte ja hem me raman , om ja nt däcka direkt när ja kom hem asså ja va skit trött bilder å videor å sånt finns på "http://www.thevoice.se/3117.aspx?threadId=2646&blogId=39".. (a) sen så vare bara söndag kvar då åkte ja ti kista å köpte kläder köpte ett par jeans haha å andra saker iaf, sen så va man tvungen att gå lägga sig tidigt för jävla skola , sen så gick vi ti skolan å så fick man träffa alla i klassen igen å så , vi tog dt bara lugnt första dagen i skolan men andra dagen va fan någon jävla idrottsdag vi fick gå från vår skola till kananbadet där ifrån till h-by strand sen därifrån tbx ti skolan vi gick på jävla tipsrunda skit tråkit,sen efter så fick vi spela brännboll *booooring* haha sen dom andra dagaarna va vanliga skol dagar, YEEEEEEEEEEEEEEES idag e dt helg yes yes yes yes sova sova haha (a) <3
nu ska jag iallafall gå äta pizza hahah sen kanske drar ut har nt lust att sitta hemma på en fredag .. HALLO vintern är påååååååväääg :(<3
vi ses;) <333

11:02

Hur roligt sommarlov har du haft hittills?


[ ] Du har träffat kompisarna nästan varje dag
[] Dina föräldrar har blivit arga på dig bara för att du har varit så mycket med dina vänner
[ ] Har/haft en sommar romans
[x] Du har varit glad över att träffa dina föräldrar igen, bara för att du har varit borta så mycket
[] Varit ute om nätterna
[X] Solat på stranden
[ ] Har missat bussen/TL banan bara för att du glömde tiden när du var hos en kompis
[] Träffat gamla kompisar som du inte sett på ett tag
[ ] Hängt på stranden
[ ] Varit och fiskat

summa = 1

[ ] Strulat med flera personer på en kväll
[X] Glömt vilken dag/vecka/månad/år de var för att du haft så kul
[] Åkt bort till Åland/Öland/Gotland 
[ ] Plockat smultron
[X ] Badat i havet
[ ] Badat i en pool
[ ] Badat i en sjö
[x] Solat
[x] Handlat kläder
[X ] Varit på tivoli

summa= 5

[ ] Varit på marknad
[] Åkt båt
[ ] Badat naken
[X ] Varit på läger
[X] Pussat någon
[x] Firat någon som fyllt år
[ ] Surfat
[X ] Varit utomlands
[x] Tagit massa bilder
[x] Skrattat

Summa = 6
[x] Ätit glass
[X] Varit på resturang
[ ] Tältat
[x] Hoppat stutsmatta
[x] Längtat efter skolan
[x] Har varit borta så mycket att de har varit skönt att komma hem och sova i sin egen säng
[x] Har läst massor med tidningar
[] Flörtat
[ ] Haft ett one night stand
[X] Fått nya kompisar

summa = 7
[x] Spelat kort med någon som betyder mycket
[ ] Blivit kär
[] Har gjort en förändrig i ditt utseende
[x] Haft allmänt kul
[x] Kollat på film
[x] Varit uppe sent om nätterna
[x] Sovit borta
[x] Bakat
[x] Dansat
[x] Sjungit

Summa = 8
[ ] varit på cirkus
[] Haft solbrillor på sig
[ ] Sett/Pratat med någon snygging
[ ] Levt livet
[x] Hittat nya låtar som är bra
[X] Badat med dina kompisar
[x] Spelat spel
[ ] Varit på en festival
[ ] Strulat med någon på kul
[x] Varit med familj och vänner


Summa = 4


Resultat: 29

- 15 Du har haft ett uselt sommar lov

16 - 25 Njaa.. Du har inte haft ett speciellt kul sommarlov inte!

26 - 35 Du har haft ett ganska roligt sommarlov med vänner och familj, men finns de
tid kvar så ha roligt medans du kan!


36 - 45 Du har haft ett riktigt kul sommarlov

10:57

ÄR DU ETT MUSIKFREAK?

(x) Du har ett favoritband/artist
(x) Du har minst 10 skivor hemma
(X) Du somnar till musik
( ) Du spelar i ett band
(x) Du lyssnar oftast på musik när du är hemma
(x) Du kan texten till minst 10 låtar
(x) Du sjunger med i låtarna
( ) Du kan spela minst ett instrument
( ) Du kan läsa noter
(x) Du har en mp3/iPod
(x) Du har mp3 på mobilen
(x) Du har blivit kallad musikfreak
(x) Du har hört minst 30 band/artister
() Du har musik som favoritämne i skolan
() Du tänker plugga vidare musik
( ) Du har minst 2 bandtröjor
(X) Du har gått på en konsert
() Du har fått höra att du är bra på att sjunga
() Du har sjungt i en kör

TOTALT: 13½

1-5. Musik existerar inte i ditt liv va?
6-9: du gillar musik, men det finns annat som är viktigare
10-14: Musiken betyder mycket för dej
15-19: Fyra ord: MUSIKEN ÄR DITT LIV!!


13:07

Jag kommer från: egypten&palestina
Jag är just nu: førvirrad
Hur gammal är du: blir 15 i december
Tycker du om någon just nu: vænner&familj? ja :)
Om sex månader är jag: elev i nian haha .
Gröna eller röda äppeln: grøna.
Vem ringer du när du är arg/ledsen: ingen aning.
Gillar du golf: har aldrig spelat riktig golf.
Vilken tid gick du upp idag: typ 10.00
Har du sovit i din egna säng inatt: nej :/
Har du strumpor på dig nu: neaaj
Hur svarar du i telefon: hallo ?
Är du ensam nu: nej
Vad ska du göra ikväll: vet inte
Vad ska du göra imorgon: gå ut sen packa ;)
Var vill du bo när du blir stor: dubai elr kanada.
Är det okej att gråta: absolut
När grät du senast: kommer inte ihåg:o
Vilken årstid tycker du bäst om: sommar
Laddar du ner musik och film från internet: (A)
Vad skulle du göra om du vann en miljon: tror nt dt skulle hænda :(
Bär du glasögon eller linser: nej nej :)
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej,man ska ha dt man vill ha.
När går du upp ur sängen på en helgmorgon: helt olika :S
Har du piercing: nej nej
Vill du gifta dig: det vet jag då
Vill du ha barn: man vet aldrig vad som hænder i framtiden ;)
Solar du ofta: njaa nej .
Är du bra på att laga mat: hahahah dt e en intressant fråga.
Gillar du att dansa: nææ
Är du flygrädd: Neej ælskar att flyga
Hur vig är du: jag vet inte
Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten med mnga isbitar
Vilken är din favoritglass: Magnum Double & Callipoo
Tror du på ett liv efter döden: ?
Vad heter du i mellan namn: Evelina
Är du morgon eller kvällsmänniska: Kvällsmänniska utan tvekan haha
Vilken ögonfärg har du: bruna.
Vilken hårfärg har du natuligt: brunt
Vilka hårfärger har du haft: min naturliga hela tiden ..
Har du någon gång gråtit dej till sömns: troor inte dt :)
Biter du på naglarna: tyvær ja en vana :(
Är du beroende av något: massor
Röker du? never ever ! :)
Vad var det senaste du sa: nya.
Önskar du att du bodde någon annanstans: Nej inte just nu. Fast ibland
Vem kramade du senast: min mormor tror jag ;$
Saknar du någon nu: Ja før mnga ..
Hur många lampor har du i ditt rum: en ?
Vem ringde dig senast: mamma
Gillar du att slåss: HAHA , beror på vem :)
Vad är du allergisk mot: inget va jag vet ..
Var du glad igår: tror dt ;)
Vad är din favoritfärg: just nu mørk blåå (A)


13:27

shulululu gott folk :)
Hur har ni haft dt ? dagarna i väddö var helt underbara hade skiiiiit kul, dagarna i sthlm har varit kaalla kalla kalla regn regn regn varje dag .. :/
men men idag ska jag nog tvätta * dukti * *dukti* sen packa för jag åker till köpeenhamn ( danmark för er som e lite iq befriade) på torsdag ;)
ta hand om er :)

RSS 2.0